MİNYATÜR PARKLAR

/

MINIATURK

     Ülkemizde bir ilk olan Miniatürk projesinde dev bir  paya sahip olan firmamız halen bu parka eserler vermeye devam etmektedir. Son olarak 1/140 ölçeğindeki Atatürk barajı ile 1/25 ölçeğindeki pertevniyal lisesi ve ValideSultan cami ve külliyesi minyatürlerini de son derece detaylı ve aslına uygun bir şekilde yaparak teslim etmiştir.
       2 Mayıs 2003 tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı büyük bir törenle ziyarete açılan ve toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniaturk'te, 15 bin metrekare maket alanı, 40 bin metrekare yeşil ve açık alan, 3 bin 500 metrekare kapalı alan, 2 bin metrekare havuz ve su yolu bulunmaktadır.
       Firmamız Miniaturk’un yapımı sırasında 18 ayda 128 minyatür eser yaparak kırılması çok güç bir rekor elde etmiştir. Halen ayda 15 maket ortalama ile firmamız Avrupanın en büyük minyatür yapım tesisidir.
        Miniatürk projesinde firmamız ile birlikte küçük te olsa Israil,Belçika ve Almanya’dan da firmalar iştirak etmiş ve eserler vermiştir.Ancak yapılan çalışmaların uzun ömürlü olmaması  ve detaylarının doğru olmaması gibi sebepler ile bu eserlerin bir kısmının yenilenmesi tarafımızdan yapılmaktadır.    

        Miniatürk projesinde pek çok inşaat maketçisi firmanın kendisini projenin yapımcısı gibi gösterdiğine ya da projede yapılmış minyatürleri varmış gibi davrandığına  ve  bu yönde reklam arayışlarında olduğuna şahit olmaktayız.  Bazı firmalar ise tarafımızdan yapılmış eserleri gerek web sitelerinde gerekse fuarlarında kendileri tarafından yapılmış gibi lanse etmektedirler.  




Parkın Google Earth görüntüsü için koordinatlar :
41° 3'33.50"N
28°56'56.22"E