BAŞARILARIMIZ

/

KABATAŞ LİSESİ MINIATURK’TE

Haliç’te Kasımpaşa’dan Sütlüce’ye doğru gittiğinizde eski mezbahayı birkaç yüz metre geçtikten sonra yolun solunda, Haliç’in kıyısında, yüksek duvarlar içinde bir parka ulaşırsınız. Kapısından içeri girdiğinizde kendinizi ”Guliver Cüceler Ülkesinde” romanı içinde yaşıyor gibi zannedersiniz. Yurdumuzun ünlü binaları, tarihi eserleri ve anıtlarının 1/25 boyutunda küçültülmüş maketlerinin bulunduğu bu yer, her gün yüzlerce okullu miniklerin ve meraklıların gezdikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'ye bağlı MİNİATÜRK PARKI’dır.

İşte 2 Haziran 2009 akşamı saat 18.00 de yapılan bir törenle Kabataş Erkek Lisesi binalarının maketi de burada teşhir edilen maketler arasında 119. sıra ile yerini almış bulunmaktadır.

Kabataş Erkek Lisesi’nin 100. Yıl Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Kabataşlılar Derneği’nin programı içinde yer alan “Miniatürk’te Kabataş Erkek Lisesi Binaları Maketi Projesi” tam bir yıldır yapılan araştırma, çalışma ve izin prosedürleri başarı ile aşılarak böylece gerçekleştirilmiş oldu.

Okulumuzun yatakhane ve eğitim binaları ile aralarındaki revir olan toplam üç binadan meydana gelen maketin, aslı olan okul binalarının toplam uzunluğu 215 metre, eni 35 metre, yüksekliği de 19 metre olup, 1/25 ölçeğindeki maketi de 8.61 metre uzunlukta, 2.02 metre eninde ve 0.80 metre yüksekliktedir. Aslında olduğu gibi Miniatürk Parkı’nda da Boğaz köprüsü maketinin yanında ve su kenarında yer almaktadır.

 

http://www.kabataslilar.org.tr/e_haber_detay/e_haber_detay_000210.html